• Telefon 0544 224 3975

KİOSK NEDİR

 Ana Sayfa / Sayfalar / KİOSK NEDİR
KİOSK NEDİR

Kiosk: İngilizce qmatik olarak bilinir. açılımı
Query İnformation from Operation System Console olarak tarif edebiliriz.

Genel olarak bilgilendirme ekranı sayesinde kullanıcılarına anlık ve güncel bilgi sunar.

Kiosk standları içerisindeki konfigrasyona göre bir çok hizmete kullanılabilinir.

Genel olarak;
-Bilgi verme Standları(Avmler,Hastaneler,belediyeler..)
-Sıra verme (ASM’ler,bankalar,hastaneler,kurumsal iş yerleri)
-Veri Giriş& Personel Takip(Fabrikalar)

şeklinde sıralayabiliriz.Kurulan kiosk sistemleri kullanıcılarına daha iyi hizmet verildiğinin göstergesidir.Örneklendirme yapacak olursak bir sağlık ocağında kiosk sistemleri ile çalışan bir aile hekimi daha rahat ve stabil çalışır.Kesinlikle birbirinin önüne geçme,izinsiz kapıdan girme,sıra tartışması gibi önemli problemlerin önüne geçer.Ayrıca Aile Hekimi kapı üstü lcd monitöründen eğtimvideoları yayınlayıp bekleyen hastaların stresini bir nebze almış olur.

Diyarbakır ilinde yaptığımız kiosk kurulumlarında aile hekimleri dış gösterim ekranında çocuklar için uygun çizgi film oynatmaktadır.Asmde bulunan hastaların çocukları kesinlikle çıt sesi dahi çıkarmadan beklemektedirler. Empati yapacak olursak bir bayan hasta 3-4 çocuğuyla beraber geliyor ve bu bayan hasta benzeri 10 tane daha olduğunu düşünürsek basit bir kiosk sistemi ile neleri aştığımızı,rahata kavuşturduğumuzu daha rahat anlamış oluruz..

ASM lerdeki kiosklar sıra verme amaçlı,sıramatik olarak kullanılır.

Gelen hasta 11 hane tc kimlik numarasını numerik keypad ten veya dokunmatik ekrandan girerek bağlı olduğu aile hekiminden sıra alır.Sıra alan hasta Aile hekimin kullanıdığı bilgisayar ekranına düşer ve doktor bilgisayarından sıra alan hastaları görür ve sıra ile ismine çift tıklayarak çağırır.Dış monitörde isminin çağırıldığını gören hasta içeri girer ve işlemini yaptırır.Süreç bu şeklide devam eder.

Ana kiosk sisteminde 11 haneli tc kimlik numarasını giremeyenler için opsiyonel olarak bir barkod okuyucu konulabilir.Bu sayede hasta sıra almak istediğinde kendisine daha önce doktoru tarafından verilmiş olan barkodlu kartı cihaza okutarak kolay bir şeklide sıra alır.